Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) uzsācis vērienīga mācību pasākuma īstenošanu Lauku attīstības programmas (LAP) investīciju pasākumu 2014.–2020. gadam ietvaros, kas turpināsies līdz 2022. gadam. Pasākuma laikā tiks piedāvātas mācības trijos mācību blokos – lauksaimniecība, pārtikas produktu (izņemot zivsaimniecības produktus) ražošana un mežsaimniecība.

Pasākuma mērķis ir nodrošināt profesionālās izglītības un prasmju apguves pasākumus, kas veidotu izpratni par lauksaimniecības, mežsaimniecības vai pārtikas (izņemot zivsaimniecības produktu) ražošanas, konkurētspējas uzlabošanas, kā arī zemes un meža apsaimniekošanas, vides un klimata, ilgtspējīgu dabas resursu apsaimniekošanu veicinošu metožu izmantošanas, atjaunojamo energoresursu, zinātnes atziņu un jaunas prakses pielietojamības un citiem jautājumiem.

Gala labuma guvēji - juridiskas un fiziskas personas, kas iesaistītas lauksaimniecības, pārtikas (izņemot zivsaimniecības produktu) ražošanas vai mežsaimniecības nozarēs, kā arī lauksaimniecības vai meža zemes īpašnieki un tiesiskie valdītāji, kuri piedalās profesionālās izglītības un prasmju apguves pasākumos.
Mācību dalībnieks - fiziska persona, kas pārstāv (darbinieks, ģimenes loceklis u.c.) gala labuma guvēju un piedalās mācībās.

Iespēja pieteikties apmācībām PĀRTIKAS RAŽOŠANAS NOZARĒ:

Kursa nosaukums Kursa apjoms Norises laiks Norises vieta
Lauksaimniecības produktu ražošanas procesu un tehnoloģiju pilnveidošana un attīstīšana  
Augļu un dārzeņu dzērieni
24 st.   24.10.2019., 25.10.2019., 26.10.2019.  Jelgava
Jauna konkurētspējīga nišas pārtikas produkta izstrāde
Vīni, sidri, destilāti – tehnoloģija un kvalitāte
32 st. 17.10.2019., 18.10.2019., 28.11.2019., 29.11.2019. Jelgava, Līgatne, Sigulda
Nacionālie kvalitātes kritēriji pārtikas produktu ražošanā kā uzņēmuma konkurētspējas veicinātāji 16 st. 14.11.2019., 15.11.2019. Jelgava
Pievienotās vērtības radīšana savai produkcijai. Augļu, dārzeņu mērces un sālās piedevas 24 st 21.11.2019., 22.11.2019., 29.11.2019. Jelgava
Higiēnas prasības (vispārējās un speciālās) pārtikas produktu pārstrādei 24h 24 st. 2020. gada janvāris Jelgava
Pievienotās vērtības radīšana savai produkcijai
Bišu produktu pilnveide.
24 st. 2020. gada janvāris Jelgava
Lauksaimniecības produktu ražošanas procesu un tehnoloģiju pilnveidošana un attīstīšana
Gaļas ruletes un desu tehnoloģiju pilnveide
24 st. 2020. gada februāris Jelgava
Pievienotās vērtības radīšana savai produkcijai. Garšaugi un to ekstrakti 24 st. 2020. gada aprīlis Jelgava

 

Iespēja pieteikties apmācībām LAUKSAIMNIECĪBAS NOZARĒ:

Kursa nosaukums Kursa apjoms Norises laiks Norises vieta
Kooperatīvu darbības attīstība, dažādošana un konkurētspējas palielināšana 16 st. 25.10.20119., 29.10.2019. Durbe, Eleja, Jaunpils
Augšņu auglības uzlabošanas iespējas un barības elementu nodrošināšana lauksaimnieciskā ražošanā (augu maiņa, tauriņziežu audzēšana, papuves) bioloģiskajā lauksaimniecībā 16 st 2020. gada marts Jelgava, Dobele
Integrētā augu audzēšanas sistēma un lauksaimnieciskā ražošana (augļu koku audzēšana) 32 st. 2020. gada marts Jelgava, Dobele
Augu aizsardzība pret slimībām un kaitēkļiem un augu aizsardzības līdzekļu droša, agronomiski un ekonomiski pamatota lietošana bioloģiskajā, intensīvajā, integrētajā un konvencionālajā dārzkopībā 32 st. 2020. gada aprīlis Jelgava, Dobele
Integrētā augu audzēšanas sistēma un lauksaimnieciskā ražošana (dārzaugu pavairošana, stādaudzēšana) 32 st. 2020. gada aprīlis, maijs Jelgava, Dobele

 

Pieteikšanās kursiem notiek LLU Mūžizglītības centrā, zvanot pa tālr. 63005715, 26340144 vai rakstot e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Informācija par citiem kursiem www.mc.llu.lv

 

LLU tuvākie plānotie mācību kursi (grupas nokomplektētas): 

Kursa nosaukums Kursa apjoms Norises laiks Norises vieta
Uz tirgu vērsta bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas ražošana 56 st. 21.09.2019., 28.09.2019., 05.10.2019., 12.10.2019., 19.10.2019., 26.10.2019., 02.11.2019. Cēsis
Uz tirgu vērsta bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas ražošana 24 st. 05.10.2019., 07.12.2019., 11.01.2020. Jelgava
Uz tirgu vērsta bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas ražošana 56 st. 12.10.2019., 26.10.2019., 02.11.2019.,  09.11.2019.,  16.11.2019.,  23.11.2019.,  30.11.2019. Jelgava
Piemērotu kultūraugu sugu, šķirņu un agrotehnikas izvēle atbilstoši Latvijas agroklimatiskajiem apstākļiem (augļaugu audzēšana) 16 st. 18.10.2019., 19.10.2019., Dobele
Laba lauksaimniecības prakse ūdens un augsnes resursu aizsardzībai 16 st. 23.10.2019., 27.10.2019. Valmiera
Laba lauksaimniecības prakse ūdens un augsnes resursu aizsardzībai 16 st. 24.10.2019., 28.10.2019. Valmiera
Laba lauksaimniecības prakse ūdens un augsnes resursu aizsardzībai 16 st. 25.10.2019., 29.10.2019. Rēzekne
Latvijas un citu valstu kooperatīvu formas, iespējas un pieredze 32 st. 30.10.2019., 06.11.2019., 20.11.2019., 21.11.2019. Durbes nov., Zviedrija

 

Tiek piedāvātas 52 dažādu tēmu programmas, kuras varēs apgūt gan Latvijā, gan izglītoties praktiskās nodarbībās ārzemēs. Lai varētu piedalīties mācībās, dalībniekiem ir jāpierāda iesaiste minētajās nozarēs. Liela daļa mācību ir bez maksas, daļa – ar līdzfinansējumu. Aicinām lauksaimniecībā, pārtikas produktu ražošanā un mežsaimniecībā iesaistītos, piedalīties mācībās par aktuāliem tematiem.
Mācību tēmas:

 

  • Higiēnas prasības (vispārējās un speciālās) pārtikas produktu pārstrādei
  • HACCP paškontroles sistēmas principi, to nozīme kvalitatīvas un nekaitīgas pārtikas apritei
  • Pievienotās vērtības radīšana savai produkcijai
  • Lauksaimniecības produktu ražošanas procesu un tehnoloģiju pilnveidošana un attīstīšana
  • Jauna, konkurētspējīga nišas pārtikas produkta izstrāde
  • Progresīvas prakses un zinātnes atziņu pielietojamība, kvalitatīvas un konkurētspējīgas pārtikas produktu ražošana (t.sk. produktu mikrobioloģijas rādītāju nozīme pārtikas produktu nekaitīguma nodrošināšanā)
  • Nacionālie kvalitātes kritēriji pārtikas produktu ražošanā kā uzņēmuma konkurētspējas veicinātāji
  • Mājražotāju produkcijas un nišas produktu pieprasījuma, sortimenta veidošana un ražošanas tendences Eiropas Savienībā (t.sk. produktu mikrobioloģijas rādītāju nozīme pārtikas produktu nekaitīguma nodrošināšanā, uzturvērtības aprēķins) (praktiskās nodarbības ārzemēs)

Pieteikties var, atsūtot iesniegumu uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot pa tālruni 63005715 vai 26340144

 

Pieteikties jaunumiem:

Kontaktinformācija:

Mūsu adrese:
Lielā iela 2 - 163, Jelgava, LV - 3001
Telefona numuri:
+371 63005715
+371 26340144 (mob.)