Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) uzsācis vērienīga mācību pasākuma īstenošanu Lauku attīstības programmas (LAP) investīciju pasākumu 2014.–2020. gadam ietvaros, kas turpināsies līdz 2022. gadam. Pasākuma laikā tiks piedāvātas mācības trijos mācību blokos – lauksaimniecība, pārtikas produktu (izņemot zivsaimniecības produktus) ražošana un mežsaimniecība.

Pasākuma mērķis ir nodrošināt profesionālās izglītības un prasmju apguves pasākumus, kas veidotu izpratni par lauksaimniecības, mežsaimniecības vai pārtikas (izņemot zivsaimniecības produktu) ražošanas, konkurētspējas uzlabošanas, kā arī zemes un meža apsaimniekošanas, vides un klimata, ilgtspējīgu dabas resursu apsaimniekošanu veicinošu metožu izmantošanas, atjaunojamo energoresursu, zinātnes atziņu un jaunas prakses pielietojamības un citiem jautājumiem.

Gala labuma guvēji - juridiskas un fiziskas personas, kas iesaistītas lauksaimniecības, pārtikas (izņemot zivsaimniecības produktu) ražošanas vai mežsaimniecības nozarēs, kā arī lauksaimniecības vai meža zemes īpašnieki un tiesiskie valdītāji, kuri piedalās profesionālās izglītības un prasmju apguves pasākumos.
Mācību dalībnieks - fiziska persona, kas pārstāv (darbinieks, ģimenes loceklis u.c.) gala labuma guvēju un piedalās mācībās.

 Iespēja pieteikties apmācībām PĀRTIKAS NOZARĒ:

Kursa nosaukums Kursa apjoms Norises laiks Norises vieta
Pievienotās vērtības radīšana savai produkcijai Kaltēšana  augļu un dāzreņu pārstrādē
24 st. 16.04.2019., 17.04.2019., 18.04.2019. Jelgava, Rīgas iela 22, Dobele, Graudu iela 1
Pievienotās vērtības radīšana savai produkcijai Saldēšana augļu un dāzreņu pārstrādē
24 st. 14.05.2019., 15.05.2019.,16.05.2019. Jelgava, Rīgas iela 22
 Lauksaimniecības produktu ražošanas procesu un tehnoloģiju pilnveidošana un attīstīšana Gaļas marinēšanas tehnoloģiju pilnveide  24.st. 22.05.2019., 23.05.2019., 24.05.2019.   Jelgava, Rīgas iela 22

Iespēja pieteikties apmācībām LAUKSAIMNIECĪBAS NOZARĒ:

Kursa nosaukums Kursa apjoms Norises laiks Norises vieta
Eiropas Savienības nozīmes zālāju biotopu vai sugu dzīvotņu apsaimniekošana 16 st. 05.06.2019 un 19.06.2019. Jelgava, Akadēmijas iela 11, Jelgavas apkaimes pļavas
Integrētā augu audzēšanas sistēma un lauksaimnieciskā ražošana (dārzaugu pavairošana, stādaudzēšana) 32 st. 10.05., 11.05., 24.05., 25.05.2019. Jelgava Lielā iela 2, Dobele, Garudu iela 1

 

Pieteikšanās kursiem notiek LLU Mūžizglītības centrā, zvanot pa tālr. 63005715, 26340144 vai rakstot e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Informācija par citiem kursiem www.mc.llu.lv

 

LLU tuvākie plānotie mācību kursi (grupas nokomplektētas):

Kursa nosaukums Kursa apjoms Norises laiks Norises vieta
Jauna konkurētspējīga nišas pārtikas produkta izstrāde 32 st. 23.04.19., 30.04.19.,07.05.19., 14.05.19. Priekuļi, Dārza iela 12
Pievienotās vērtības radīšana savai produkcijai Saldēšana augļu un dārzeņu pārstrādē 24 st. 07.05.2019., 08.05.2019.,10.05.2019. Jelgava, Rīgas iela 22
Kvalitatīva un ekonomiski izdevigas lauksaimniecības produkcijas ražošana (kartupeļu audzēšana) 16 st. 16.05.2019.-17.05.2019. Alojas nov., Braslavas pag., Jaunurgas
Piemērotu kultūraugu sugu, šķirņu un agrotehnikas izvēle atbilstoši Latvijas agro klimatiskajiem apstākļiem 16 st. 26.04.2019., 27.04.2019. Graudu iela 1, Dobele

 

Tiek piedāvātas 52 dažādu tēmu programmas, kuras varēs apgūt gan Latvijā, gan izglītoties praktiskās nodarbībās ārzemēs. Lai varētu piedalīties mācībās, dalībniekiem ir jāpierāda iesaiste minētajās nozarēs. Liela daļa mācību ir bez maksas, daļa – ar līdzfinansējumu. Aicinām lauksaimniecībā, pārtikas produktu ražošanā un mežsaimniecībā iesaistītos, piedalīties mācībās par aktuāliem tematiem.
Mācību tēmas:

 

  • Higiēnas prasības (vispārējās un speciālās) pārtikas produktu pārstrādei
  • HACCP paškontroles sistēmas principi, to nozīme kvalitatīvas un nekaitīgas pārtikas apritei
  • Pievienotās vērtības radīšana savai produkcijai
  • Lauksaimniecības produktu ražošanas procesu un tehnoloģiju pilnveidošana un attīstīšana
  • Jauna, konkurētspējīga nišas pārtikas produkta izstrāde
  • Progresīvas prakses un zinātnes atziņu pielietojamība, kvalitatīvas un konkurētspējīgas pārtikas produktu ražošana (t.sk. produktu mikrobioloģijas rādītāju nozīme pārtikas produktu nekaitīguma nodrošināšanā)
  • Nacionālie kvalitātes kritēriji pārtikas produktu ražošanā kā uzņēmuma konkurētspējas veicinātāji
  • Mājražotāju produkcijas un nišas produktu pieprasījuma, sortimenta veidošana un ražošanas tendences Eiropas Savienībā (t.sk. produktu mikrobioloģijas rādītāju nozīme pārtikas produktu nekaitīguma nodrošināšanā, uzturvērtības aprēķins) (praktiskās nodarbības ārzemēs)

Pieteikties var, atsūtot iesniegumu uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot pa tālruni 63005715 vai 26340144

 

Pieteikties jaunumiem:

Kontaktinformācija:

Mūsu adrese:
Lielā iela 2 - 163, Jelgava, LV - 3001
Telefona numuri:
+371 63005715
+371 26340144 (mob.)